Woning M-G

Fase: Uitgevoerd
Beschrijving: Vrijstaande gezinswoning aan de rand van het bos.

De woning die bestaat uit twee verdiepingen presenteert zich discreet als een grijs volume in het bos. De gevel is opgebouwd uit gevlamde donkergrijze bakstenen die de woning een zekere robuustheid geven. In dit baksteenvolume vormen de langwerpige verticale ramen strakke uitsnijdingen. Deze uitsnijdingen worden beaccentueerd door de dagkanten aan de gevelzijde te bekleden met matte grijze aluminiumplaten.
Voor het zachthellende dak wordt geopteerd voor een bekleding in zink. De kleur ervan sluit harmonieus aan bij de grijze gevels en het materiaal is ongevoelig voor mosvorming, wat niet onbelangrijk is in een bosrijke omgeving.

Er wordt een buffer naar de drukke straatzijde gecreëerd door hier de utilitaire ruimtes te localiseren, zoals de trappenhal, de berging, de badkamer en de garage.
De woning opent zich aan de achterzijde. Het uitzicht op het achterliggende bos wordt zoveel mogelijk naar binnen getrokken. Dit wordt bekomen door de verblijfsruimten op het gelijkvloers te organiseren in een open plan. Vanuit zowel de keuken als de eetkamer is er zicht op het bos, doordat de achterliggende zithoek lager ligt. Ook het bureau kijkt uit op de de achterliggende bos.