Woning DB-T

Fase: Uitgevoerd
Beschrijving: Verbouwing en uitbreiding van een gesloten woning

De woning is geconstrueerd in de jaren ’60 en voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen inzake comfort en energiezuinigheid. De verbouwing en uitbreiding van de woning houdt in dat de volledige woning wordt gestript, geïsoleerd en van witte crépi, zwart buitenschrijnwerk en een nieuw dak voorzien. De technieken worden volledig vernieuwd met nieuwe elektriciteit, sanitair, verwarming en ventilatie.
De gevel naar de tuinzijde wordt meer beglaasd, zodat er meer contact is met het verhoogde terras en op de lager gelegen tuin.
Aan de gevel aan de straatzijde wordt op het gelijkvloers een raam voorzien dat 15cm uitsteekt ten opzichte van de gevel, wat een speels en modern effect geeft aan de voor het overige sober gehouden gevel. Aan de binnenzijde ontstaat zo een diep raam dat dient als zitbank voor de bewoners met uitzicht op de Vaart, wat een vakantiegevoel oproep.