Woning L-VD

Fase: Uitvoering
Beschrijving: Verbouwing en uitbreiding van een half-open gezinswoning

De bestaande woning wordt volledig vernieuwd. De binnenindeling wordt gewijzigd, waarbij een kantoorruimte geschikt wordt naar de straatzijde en de leefruimte uitgeeft op de achterliggende diepe tuin. De bestaande veranda aan de tuinzijde wordt vervangen door een volume met plat dak, dat maximaal beglaasd is aan de tuinzijde en voorzien van een dakoversteek die als zonneluifel dienst doet.

De volledige woning wordt geïsoleerd en voorzien van nieuw bruin genuanceerd gevelmetselwerk. De eigenheid en het karakter van de bestaande woning worden zoveel mogelijk behouden, waarbij enkele hedendaagse toetsen worden toegevoegd zoals geperforeerd metselwerk voor de raamopeningen op de eerste verdieping om inkijk te vermijden, een uitspringende raampartij waarvan het kader benadrukt wordt en dakkapellen die aan drie zijden beglaasd zijn.