Woning J-C

Fase: Uitvoering
Beschrijving: Verbouwing en uitbreiding beschermde hoeve

De beschermde langgevel hoeve wordt gerenoveerd en uitgebreid volgens een energetisch ingrijpende totaalrenovatie. Een rijkelijk beglaasd gelijkvloers volume vormt de verbinding tussen de langgevel hoeve en het achtergelegen bijgebouw tot één ruime gezinswoning.

Woning DH

Fase: Ontwerp
Beschrijving: Nieuwbouw villa

De nieuwbouw villa in Onze-Lieve-Vrouw-Waver wordt gekenmerkt door een hedendaags landelijke stijl.

Woning H-DV

Fase: Ontwerp
Beschrijving: Nieuwbouw villa

De villa in landelijk gebied van Koningshooikt (Lier) wordt gekenmerkt door een hedendaagse, strakke en lichte architectuur. De woning is gesloten aan de straatzijde en opent zich aan de achterzijde met rijkelijk zicht op de omliggende weilanden.

Woning H-DW

Fase: Uitvoering
Beschrijving: Nieuwbouw half-open woning

De half-open ruime gezinswoning is gelegen aan de rand van Mechelen en wordt gekenmerkt door een hedendaagse, lichte architectuur. De woning is gesloten aan de straatzijde en opent zich aan de achterzijde met grote glaspartijen die uitkijken op de tuin.

Woning V-S

Fase: Ontwerp
Beschrijving: Ingrijpende energetische renovatie villa

De villa is gelegen aan de rand van Duffel en wordt volledig gerenoveerd met respect voor de ziel van de woning in een hedendaags landelijke stijl.

Appartementsgebouw M-V

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Nieuwbouw energiezuinig appartementsgebouw met 6 woongelegenheden

Langs de verkeersarme Sluislaan aan de Lierse Vesten wordt een hedendaags kleinschalig appartementsgebouw met 6  exclusieve appartementen/duplexen  voorzien. Het gebouw beschikt over 3 gevels die uitzien op de Vesten, de naastliggende geklasseerde villa en de achterliggende groene zone.

De energiezuinige appartementen beschikken allen over zeer ruime leefterrassen en grote beglaasde gevelpartijen die het natuurlijk daglicht rijkelijk binnenlaten. Er wordt hoog ingezet op leefcomfort, waarbij geopteerd wordt alle appartementen uit te voeren volgens de norm van verhoogd akoestisch comfort. Ieder appartement wordt voorzien van een geothermische warmtepomp en fotovoltaïsche panelen voor het opwekken van elektriciteit. Het gebouw is volledig onderkelderd en beschikt over 5 afgesloten garages die bereikbaar zijn via een autolift. In de kelder bevinden zich tevens de individuele bergingen en fietsenstallingen.

 

Appartementsgebouw H-P

Fase: Uitvoeringsdossier
Beschrijving: Ingrijpende energetische renovatie van appartementsgebouw met 12 wooneenheden

Het appartementsgebouw gelegen in het centrum van Duffel wordt ingrijpend energetisch gerenoveerd. Alle 12 woongelegenheden beschikken na renovatie over ruime uitpandige terrassen.

Appartementsgebouw MV-M

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Verbouwing van een appartementsgebouw

Het appartementsgebouw met 7 appartementen werd ingrijpend energetisch gerenoveerd.
De verbouwing houdt in dat het volledige gebouw wordt gestript en geïsoleerd. Er wordt nieuw performant buitenschrijnwerk en een nieuw dak  voorzien. De technieken worden volledig vernieuwd met nieuwe elektriciteit, sanitair, verwarming en ventilatie als ook een nieuwe lift. Het gebouw wordt ook aangepast aan de nieuwe brandnormen.

Appartementsgebouw K

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Renovatie appartementsgebouw met 3 woongelegenheden en handelsgelijkvloers

In de directe omgeving van het station te Lier werd een energetisch ingrijpende renovatie gerealiseerd van 3 appartementen en een handelsgelijkvloers. De indeling van de bestaande appartementen wordt binnen het huidige volume aangepast naar de hedendaagse normen. De voor- en achtergevel worden volledig langs de buitenzijde geïsoleerd en voorzien van crépi en steenstrips op het gelijkvloers. Alle technieken (elektriciteit, verwarming en sanitair, ventilatie) worden volledig nieuw voorzien.

Woning L-VD

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Verbouwing en uitbreiding van een half-open gezinswoning

De bestaande woning aan de rand van Mechelen werd volledig gestript en vernieuwd. De leefruimte werd uitgebreid aan de tuinzijde. De volledige woning wordt geïsoleerd en voorzien van nieuw bruin genuanceerd gevelmetselwerk. De eigenheid en het karakter van de bestaande woning worden zoveel mogelijk behouden, waarbij enkele hedendaagse toetsen worden toegevoegd zoals geperforeerd metselwerk voor de raamopeningen op de eerste verdieping om inkijk te vermijden. De woning is uitgerust met een geothermische warmtepomp.

Woning VH-E

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Verbouwing van een vrijstaande gezinswoning tot energieneutrale woning (E0)

De bestaande woning werd ingrijpend gerenoveerd. Alle technische installaties worden vernieuwd en de woning wordt volledig geïsoleerd.

De leefruimtes op het gelijkvloers worden georganiseerd in een open plan, waarbij salon, eetkamer en keuken in elkaar overlopen.  De huidige veranda wordt vervangen door een volume onder schuin dak dat aansluit bij de bestaande volumetrie. Enkele bijkomende, grote raampartijen zorgen dat het licht tot diep binnen de leefruimtes binnenvalt.

De gevels worden uitgewerkt in een rood genuanceerde gevelsteen. De woning krijgt een hedendaags karakter door de huidige dakoversteken weg te werken. De grote raampartijen aan de straatzijde worden vervangen door enkele smallere ramen om meer privacy te hebben, met daartussen verticaal gelijmd gevelmetselwerk.

Het betreft een energetisch ingrijpende renovatie, die energieneutraal is (E-peil = 0).

Woning C-DZ

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Verbouwing en uitbreiding van een vrijstaande woning

Tegen het bestaande hoofdvolume wordt een nieuwe achterbouw voorzien, bestaande uit 2 verdiepingen. Op het gelijkvloers komt een bijkomend salon en speelruimte, die uitgeeft op het bestaande terras. Op de verdieping komen 2 extra slaapkamers. De gevel naar de tuinzijde is sterk beglaasd, om optimaal contact te hebben met de tuin.

De bestaande gevels op het gelijkvloers worden bij deze verbouwing geïsoleerd en van witte crépi voorzien.
De gevel van de nieuwe uitbreiding wordt in zwart gelakte, licht gestructureerde beplating gerealiseerd. De naden van de panelen worden uitgelijnd op de openingen die de ramen snijden in het volume. Dit zwart volume contrasteert met het bestaande witte volume van de huidige woning.

Woning M-G

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Vrijstaande gezinswoning aan de rand van het bos.

De woning die bestaat uit twee verdiepingen presenteert zich discreet als een grijs volume in het bos. De gevel is opgebouwd uit gevlamde donkergrijze bakstenen die de woning een zekere robuustheid geven. In dit baksteenvolume vormen de langwerpige verticale ramen strakke uitsnijdingen. Deze uitsnijdingen worden beaccentueerd door de dagkanten aan de gevelzijde te bekleden met matte grijze aluminiumplaten.
Voor het zachthellende dak wordt geopteerd voor een bekleding in zink. De kleur ervan sluit harmonieus aan bij de grijze gevels en het materiaal is ongevoelig voor mosvorming, wat niet onbelangrijk is in een bosrijke omgeving.

 

Woning T

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Nieuwbouw gesloten gezinswoning

Op dit perceel in gesloten bebouwing werd een nieuwbouw gezinswoning voorzien. De gevel aan de straatzijde biedt toegang tot de inkomhal en inpandige garage. Aan de tuinzijde wordt de gevel maximaal beglaasd om licht tot diep in de leefruimte binnen te trekken.

De gevels worden uitgewerkt in een donkerrode gelijmde baksteen, waarin het donkere buitenschrijnwerk mooi contrasteert.

Woning DB-T

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Verbouwing en uitbreiding van een gesloten woning

De woning is geconstrueerd in de jaren ’60 en voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen inzake comfort en energiezuinigheid. De verbouwing en uitbreiding van de woning houdt in dat de volledige woning wordt gestript, geïsoleerd en van witte crépi, zwart buitenschrijnwerk en een nieuw dak voorzien. De technieken worden volledig vernieuwd met nieuwe elektriciteit, sanitair, verwarming en ventilatie.
De gevel naar de tuinzijde wordt meer beglaasd, zodat er meer contact is met het verhoogde terras en op de lager gelegen tuin.
Aan de gevel aan de straatzijde wordt op het gelijkvloers een raam voorzien dat 15cm uitsteekt ten opzichte van de gevel, wat een speels en modern effect geeft aan de voor het overige sober gehouden gevel. Aan de binnenzijde ontstaat zo een diep raam dat dient als zitbank voor de bewoners met uitzicht op de Vaart, wat een vakantiegevoel oproep.

Woning M-VC

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Verbouwing van een gezinswoning

De verbouwing van deze vrijstaande woning en stallen houdt in dat de woning met landbouwfunctie wordt omgevormd tot een ruime eengezinswoning.
In de bestaande woning worden structurele ingrepen gedaan, zodat op het gelijkvloers een vrijer plan ontstaat en de leefruimtes in elkaar over lopen. Er wordt een vide gemaakt, zodat er ook visueel contact is tussen gelijkvloers en de eerste verdieping en er extra lichtinval is op het gelijkvloers.

De bestaande raam- en deuropeningen in de voorgevel blijven behouden. De kleine bandvensters van de stallen worden evenwel naar beneden tot op vloerniveau vergroot. De poort en staldeur worden beglaasde partijen, zodat er zicht is op de omgeving en meer lichtinval. Aan de achtergevel worden ter plaatse van de leefruimtes grote beglaasde partijen voorzien die zicht bieden op de achter gelegen weilanden.
De verbouwing van de woning houdt in dat de volledige woning wordt gestript, geïsoleerd en van witte crépi, nieuw performant buitenschrijnwerk en een nieuw dak voorzien. De technieken worden volledig vernieuwd met nieuwe elektriciteit, sanitair, verwarming (warmtepomp) en ventilatie.

Woning D-VV

Fase: Gerealiseerd

Beschrijving: Verbouwing en uitbreiding van een vrijstaande woning

De verbouwing en uitbreiding van deze bungalow houdt in dat er een volwaardige eerste verdieping met 4 slaapkamers en badkamer wordt gecreerd ter plaatse van de huidige zolderverdieping. Hiertoe wordt het dak opgehoogd en van vorm gewijzigd. De slaapkamers worden geschikt rond een centrale, open hal. Hiertoe wordt een nieuwe trap en nieuw trapgat gemaakt.
Het hoofdvolume wordt langs de buitenzijde geïsoleerd en van witte crépi voorzien. De volumes met de platte daken worden in contrasterende zwarte baksteen voorzien, toon op toon opgevoegd. De kleur van het schrijnwerk sluit aan bij de toon van de gevels.
Er zijn nieuwe technieken voorzien (elektriciteit, sanitair, ventilatie, verwarming) en isolatie die voldoen aan de eisen van een nieuwbouwwoning.