Woning M-VC

Fase: Gerealiseerd
Beschrijving: Verbouwing van een gezinswoning

De verbouwing van deze vrijstaande woning en stallen houdt in dat de woning met landbouwfunctie wordt omgevormd tot een ruime eengezinswoning.
In de bestaande woning worden structurele ingrepen gedaan, zodat op het gelijkvloers een vrijer plan ontstaat en de leefruimtes in elkaar over lopen. Er wordt een vide gemaakt, zodat er ook visueel contact is tussen gelijkvloers en de eerste verdieping en er extra lichtinval is op het gelijkvloers.

De bestaande raam- en deuropeningen in de voorgevel blijven behouden. De kleine bandvensters van de stallen worden evenwel naar beneden tot op vloerniveau vergroot. De poort en staldeur worden beglaasde partijen, zodat er zicht is op de omgeving en meer lichtinval. Aan de achtergevel worden ter plaatse van de leefruimtes grote beglaasde partijen voorzien die zicht bieden op de achter gelegen weilanden.
De verbouwing van de woning houdt in dat de volledige woning wordt gestript, geïsoleerd en van witte crépi, nieuw performant buitenschrijnwerk en een nieuw dak voorzien. De technieken worden volledig vernieuwd met nieuwe elektriciteit, sanitair, verwarming (warmtepomp) en ventilatie.